-
Trip me up lanserar hemliga weekendresor med tåg
Trip me up är resebyrån som skräddarsyr weekendresor utifrån vad besökaren vill se, göra och uppleva på sin semester. Resmålet? Det är en överraskning fram till avresedagen!
Trip me up – på räls, är resan för den som vill uppleva någonting nytt en helg och utforska en ny plats – utan att behöva planera resan själv. Eller de som bara vill bli överraskade och spendera en helg på okänd ort i goda vänners lag. Konceptet med överraskningsresor faller många i smaken.
Naturligt att lyfta andra resmål
Hemliga tågweekends i Skandinavien är ett komplement till resebyråns utbud av weekendresor i Europa. Förhoppningen är att fler vill ta del av den fantastiska natur, historia och kultur som finns att uppleva några timmars tågresa från sin lokala tågstation.
”Vi ser idag destinationer i Europa som kämpar mot överturism och där massturismen är ett faktum. Då känns det naturligt att lyfta andra resmål som på många sätt är mer genuina och autentiska. Att resa hållbart handlar till stor del om vilken tid på året man reser, samt vilka resmål man väljer att besöka. Här vill vi med vår tågsatsning lyfta Sverige och våra grannländer som utmärkta weekendresmål”. Säger Bride Persson, VD på Trip me up.
- Text: Trip me up
- Foto: Trip me up
-
Cityindex – mat och hotell lyfter Östersund till nya höjder
Nyligen presenterades Cityindex rapporten för Östersund. Omsättningen för stadskärnan ökade med 4 procent under 2023.
-
Allt för sjön 2025: Innovation och hållbar tillväxt i fokus
I en tid då båtbranschen står inför utmaningar visar Allt för Sjön en stark tro på mässmediet som en ovärderlig plattform.
-
Hemligheten till att få saker gjorda: Sätt ett datum
Många turismföretagare jag träffar har många bra idéer. De vill utveckla nya aktiviteter, testa en specialtur eller skapa ett grymt event, men de kommer aldrig till skott. Sätt ett datum!
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 5 2025
Mest under Destination och Mat/Dryck, men även Flyg, Konstateranden/Beslut/Rapporter och Stöd/Insatser/Utmärkelser/Initiativ
-
Sverige vinner brons i prestigefyllda Bocuse d’Or 2025
Den svenske kocken Gustav Leonhardt och hans team vann brons i finalen av Bocuse d'Or 2025 den 27 januari i Lyon.
-
Grand Travel Award – Ekoturismpriset samt pris till hotell och transportörer
Den 13 februari 2025 arrangeras Grand Travel Award för 33 gången
-
Sylvia Nylin lämnar Destination Kalmar för nytt uppdrag i Sigtuna
I september 2022 började Sylvia Nylin som VD för Destination Kalmar. Nu går hon vidare till ett nytt uppdrag som VD för Destination Sigtuna.
-
Skansen ingår ett partnerskap med Stureplansgruppen
Stureplansgruppen blir från och med i år ny restauratör och kreativ partner till Skansen och Restaurang Solliden.
-
Framgångarna fortsätter för norrländska Arctic Bath
Arctic Bath, som slog upp sina dörrar för första gången 2020, har på en kort tid utvecklats till en framgångssaga.
-
Naturturismföretagen – uppdaterade branschriktlinjer för utomhusmatlagning
Nu finns det en uppdaterad och mer lättillgänglig version av branschriktlinjer för utomhusmatlagning från Naturturismföretagen.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 4 2025
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan ganska jämnt fördelat på många kategorier so...
-
Järvsö lanserar nybörjarpaket med Sveriges första skidåkargaranti
Järvsö presenterar ett unikt paket för vuxna nybörjare som vill lära sig åka skidor. Med Sverige...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 5 2025
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest under Destination och Mat/Dryck, men äv...
-
Naturturismföretagen – uppdaterade branschriktlinjer för utomhusmatlagning
Nu finns det en uppdaterad version av branschriktlinjer för utomhusmatlagning från Naturturismföretagen...
-
-
Gästbloggare
-