-
Copper Skillet – Ruth Weldegiorgis är världens bästa konferenskock
Det blev en fantastisk dag på the Ridge, i Basking Ridge, New Jersey i USA den 19 april på Copper Skillet världsfinal. Där Sigtunahöjdens Ruth Weldegiorgis representerade Sverige och tog hem priset som världens bästa konferenskock.
”Det går inte i ord att beskriva vad Ruth lyckats med!” Säger Lotta Boman, Sigtunahöjdens ägare och verkställande direktör. ”Hennes insats visar att tidigare framgångar kan leda till fler framgångar. Att våga tro på sig själv och våga vinna är stort, det visar på mod och kraft och skapar de förebilder vi vill vara. Ruth för den kulinariska fanan vidare och visar vilken otrolig nivå köket på Sigtunahöjden och vår flerfaldigt prisbelönta Restaurang Skog besitter. Sigtunahöjden har tagit hem många priser genom åren. Det speglar vad vi försöker göra här – den sociala hållbarheten som är en viktig fråga för oss. Vikten av en god arbetskultur och en arbetsmiljö som lyfter andra blir en plattform för våra medarbetare att lyckas. Och man får heller inte glömma att Sverige, och Sigtuna, är en spännande matdestination. Det visar vi gång på gång och bidrar till destinationens utveckling och attraktionskraft.”
Ska leverera en god huvudrätt som fungerar i mötesbranschen
Copper Skillet, världens ledande kocktävling för mötesanläggningar, har nu korat en världsmästare! Tävlingen ägde rum på mötesanläggningen the Ridge, som ligger 1 timme sydväst om New York. Den avgjordes i samband med IACC Americas Knowledge Exchange.
De tävlande kockarna har alla gått vidare från både egen nationell och egen kontinents (Europa, Amerika, Asien/Australien) uttagningstävlingar om titeln världens bästa konferenskock.
Kocktävlingen arrangeras av IACC Meetings (International Association of Conference Centers) och går ut på att leverera en huvudrätt som fungerar i mötes-och konferenssammanhang. Tävlingsdeltagarna får begränsat med tid och ingredienser för att kunna leverera en tallrik som kombinerar kreativitet, balans mellan smakerna, en snygg presentation samt hänsyn till hygienstandard och matsvinn.
Ruths resa är ett inspirerande exempel som banar vägen för andra
För snart ett år sen inleddes resan för Sigtunahöjdens Ruth Weldegiorgis, som är en del av Restaurang Skogs köksteam. Det började med vinst i den svenska uttagningen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Som sedan ledde till europafinal i Danmark där hon också stod som segrare. Vinsten i New Jersey har nu cementerat hennes framgångssaga som ett inspirerande exempel som även banar vägen för andra. Det handlar inte bara om att lyfta upp Sigtunahöjden som verksamhet, sätta Sigtuna på kartan, eller representera Sverige, menar Ruth.
”Det känns helt fantastiskt. Självklart blir man så stolt över framgångarna och hela resan som fortfarande känns nästan overklig. Men det är den inte! För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra, att uppmärksamma på möjligheterna och inspirera unga människor till att satsa på en karriär inom kockyrket.” Berättar Ruth Weldegiorgis.
Ruths vinnarrätt bestod av svärdfisk, baljväxtfärs, vitvinsbaserad grönsaksragu med morot, schalottenlök och blekselleri upplagt på smörstekta jordsärtskockor, smörstekt timjan och sparris. Den toppades med en fänkålscrudité och krasse. Hon fick högsta poäng i de olika momenten som bedömdes. Nämligen hygien, matsvinn, hantering av råvaror, texturer, utseende och smak.
Segersviten har blivit en del av Sigtunahöjdens DNA och arbetskultur
Sigtunahöjden har genom åren fått åtskilliga utmärkelser inom ramarna för hållbarhetsarbetet. De har prisats för sitt pionjärskap, diverse miljöinitiativ, hållbara ledarskap men även inom restaurang. Restaurang Skog är välrenommerat inom branschen med sitt fokus på hållbara och kreativa måltidsupplevelser med råvaran i fokus.
På senare år har Sigtunahöjden vunnit stort inom just Copper Skillet. Ett exempel på detta är Sofie Lidén, som inom seniorkategorin blev världsmästare på Copper Skillet 2019 i Las Vegas, samt Niklas Jansson, som vann både i juniorkategorin år 2018 och gick vidare till världsfinalen som senior år 2022.
Segersviten har lämnat avtryck bland gästerna och blivit till en viktig del av Sigtunahöjdens DNA och inkluderande arbetskultur. Strävan att ge utrymme till medarbetarna att ta ägandeskap i sina roller, våga tänka stort och lyckas tillsammans, oavsett bakgrund eller förutsättningar är en viktig del av Sigtunahöjden.
Här kan ni läsa mer om Copper Skillet på Turismnytt.
- Text: Sigtunahöjden
- Foto: Sigtunahöjden
-
Sveriges beredskap börjar lokalt, därför behöver vi besöksnäringen
Besöksnäringen har gång på gång visat sig vara en avgörande resurs i tider av kris
-
Lägesbild för besöksnäringen i Göteborg – december 2024
Varje månad delar Göteborg & Co en lägesbild om besöksnäringen. Det blev ett bra slut på året med positiva utsikter för framtiden.
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 2 2025
Ganska jämnt fördelat på många kategorier som Stöd/Insatser/Utmärkelser/Initiativ Destination, Transport/Infrastruktur/Mobilitet, Evenemang samt Konstateranden/Beslut/Rapporter.
-
EU-kommissionen ger klartecken för gårdsförsäljning i Sverige
EU-kommissionen har inte lämnat invändningar. Därmed kan regeringens beslut att tillåta gårdsförsäljning börja gälla i sommar.
-
Visit Sweden – historiskt när den svenska röda stugan flyger till månen
Den 15 januari sker en historisk rymduppskjutning. Då flyger den svenska röda stugan till månen. Skapad av konstnären Mikael Genberg.
-
Visit Hornborgasjön förbereder sig för framtidens turismutmaningar
Platsutveckling genom turism – Visit Hornborgasjön hoppas kunna inspirera andra destinationer att ta steget mot en mer hållbar framtid.
-
Hertz Sverige når historisk milstolpe: 1,5 miljarder i omsättning
Hertz Sverige meddelar stolt att de, som första biluthyrningsföretag i Sverige, har nått över 1,5 miljarder kronor i omsättning.
-
Göteborg & Co söker Kommunikationsstrateg med pressansvar
Göteborg & Co söker nu efter en kollega till sitt affärsområde Marknad & Kommunikation, med fokus på bolagskommunikation.
-
Jul- och nyårsrekord för SkiStar – 99 procent boendebeläggning
Under jul- och nyår nådde SkiStar en beläggning på 99 procent. Antalet skiddagar ökade med 6 procent mot föregående år.
-
Dansmuseet – välkommen på en kopp kaffe alla kulturpolitiker!
Med anledning av Dansmuseets flytt bjuder museet in samtliga riksdagspartiers kulturpolitiska talespersoner på en pratstund.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 1 2025
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest i kategorierna Destination, Konstateran...
-
Nyårshelg på flygplatshotell anpassad för hundägare blev succé
När vi på Turismnytt lade ut artikeln på sociala medier om att tre Swedaviaflygplatser erbjuder gratis parkering ...
-
Visit Sweden – historiskt när den svenska röda stugan flyger till månen
Exakt kl. 07.11 (CET) den 15 januari sker en historisk rymduppskjutning (Uppdatering 15 januari 10.20 – här...
-
Visit Hornborgasjön förbereder sig för framtidens turismutmaningar
Platsutveckling genom turism – Exemplet Visit Hornborgasjön Nya trender och klimatföränd...
-
-
Gästbloggare
-