-
Lotta Giesenfeld Boman delar med sig av sin kunskap om kriser
Den snabba utvecklingen av viruset medför flera nya direktiv och sätter företagens förmåga att agera snabbt och effektivt på prov. I intervjuer berättar Lotta om erfarenheter från denna och tidigare kriser samt ger tips till andra företag i samma situation.
”Innan krisen var orderböckerna fulla, nu är allt avbokat. Vi befinner oss i ett chocktillstånd.”
Svenskt Näringsliv – Intervju
För Svenskt Näringsliv förklarar Lotta hur läget ser ut för Sigtunahöjden, hur företaget ser på framtiden och vad hon önskar för branschstöd. Lotta önskar åtgärder specifikt inriktade till besöksnäringen. Bland annat önskar hon en efterskänkning av skatteinbetalningar för att komma ifatt krisen.
”Läget för besöksnäringen är allvarligt, branschen befinner sig i en existentiell kris. Vi har fasta kostnader utan intäkter, situationen är ohållbar.”
Nordic School of Management – öppet samtal
I ett samtal med Nordic School of management, NSM, förklarar Lotta hur den egna verksamheten har påverkats av krisen och vilka insatser som gjorts för att möta kunderna och deras nya behov.
Hon pratar även om vikten av att vara snabbfotad när krisen väl sker, men även om vikten att ha åtgärder på plats även innan.
Sigtunahöjden – artikel: Intern kommunikation i kris
En god intern kriskommunikation minskar oro och stabiliserar läget genom att det skapar tilltro till att organisationen har situationen under kontroll. I den här artikeln delar Lotta med sig av tips till den som behöver kommunicera till sina medarbetare i krissituationer. Vad är det viktigaste att förmedla.
”I en kris måste mängder av beslut tas på väldigt kort tid och kommunikationen måste ut snabbt. Då gäller det att ha rutiner på plats och en framåtlutad ledning/krisgrupp.”
- Text: Sigtunahöjden
- Foto: Sigtunahöjden
-
Cityindex – mat och hotell lyfter Östersund till nya höjder
Nyligen presenterades Cityindex rapporten för Östersund. Omsättningen för stadskärnan ökade med 4 procent under 2023.
-
Allt för sjön 2025: Innovation och hållbar tillväxt i fokus
I en tid då båtbranschen står inför utmaningar visar Allt för Sjön en stark tro på mässmediet som en ovärderlig plattform.
-
Hemligheten till att få saker gjorda: Sätt ett datum
Många turismföretagare jag träffar har många bra idéer. De vill utveckla nya aktiviteter, testa en specialtur eller skapa ett grymt event, men de kommer aldrig till skott. Sätt ett datum!
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 5 2025
Mest under Destination och Mat/Dryck, men även Flyg, Konstateranden/Beslut/Rapporter och Stöd/Insatser/Utmärkelser/Initiativ
-
Sverige vinner brons i prestigefyllda Bocuse d’Or 2025
Den svenske kocken Gustav Leonhardt och hans team vann brons i finalen av Bocuse d'Or 2025 den 27 januari i Lyon.
-
Grand Travel Award – Ekoturismpriset samt pris till hotell och transportörer
Den 13 februari 2025 arrangeras Grand Travel Award för 33 gången
-
Sylvia Nylin lämnar Destination Kalmar för nytt uppdrag i Sigtuna
I september 2022 började Sylvia Nylin som VD för Destination Kalmar. Nu går hon vidare till ett nytt uppdrag som VD för Destination Sigtuna.
-
Skansen ingår ett partnerskap med Stureplansgruppen
Stureplansgruppen blir från och med i år ny restauratör och kreativ partner till Skansen och Restaurang Solliden.
-
Framgångarna fortsätter för norrländska Arctic Bath
Arctic Bath, som slog upp sina dörrar för första gången 2020, har på en kort tid utvecklats till en framgångssaga.
-
Naturturismföretagen – uppdaterade branschriktlinjer för utomhusmatlagning
Nu finns det en uppdaterad och mer lättillgänglig version av branschriktlinjer för utomhusmatlagning från Naturturismföretagen.
-
Veckans profil
-
Nyheter från Tillväxtverket
-
Aktuellt från Visit Sweden
-
Händelser i branschen
-
Mest lästa artiklar
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 4 2025
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan ganska jämnt fördelat på många kategorier so...
-
Järvsö lanserar nybörjarpaket med Sveriges första skidåkargaranti
Järvsö presenterar ett unikt paket för vuxna nybörjare som vill lära sig åka skidor. Med Sverige...
-
Naturturismföretagen – uppdaterade branschriktlinjer för utomhusmatlagning
Nu finns det en uppdaterad version av branschriktlinjer för utomhusmatlagning från Naturturismföretagen...
-
Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 5 2025
Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Den här veckan mest under Destination och Mat/Dryck, men äv...
-
-
Gästbloggare
-